Wat is de beste elektrische BBQ?

Top 5 elektrische barbecues

Organiseer je graag een barbecue in je tuin, maar wil je geen tijd verspillen aan het aanmaken van de barbecue? Kies dan voor een elektrische BBQ! Steek de stekker in het stopcontact, wacht tot de BBQ heet is en je kunt beginnen met het barbecueën van je vlees en groenten. Makkelijker kan niet, toch? Dat is wat anders dan een houtskool of een gasbarbecueBekijk hieronder de top 5 elektrische BBQ’s 

1. Weber Q1400

BBQ-aanbieders | Beste BBQ Kopen

2. Weber Q2400

BBQ-aanbieders | Beste BBQ Kopen

3. Weber Pulse 2000

BBQ-aanbieders | Beste BBQ Kopen

4. Napoleon Grills TravelQ

BBQ-aanbieders | Beste BBQ Kopen

5. Cadac E-Braai

BBQ-aanbieders | Beste BBQ Kopen

De voordelen van een elektrische BBQ

Het grootste voordeel van een elektrische BBQ is dat je veel minder tijd kwijt bent aan het aanmaken van de barbecue. Je hoeft alleen maar de stekker in het stopcontact te steken en je kunt gaan beginnen. Omdat je niet met houtskool of gas werkt, is er ook veel minder brandgevaar. Daarnaast is het onderhoud van een elektrische barbecue veel minder. Het wordt namelijk niet zo vies als een houtskoolbarbecue. Je hebt ook geen last van rookontwikkeling, dus elektrische (tafel)barbecues zijn ook te gebruiken op een klein balkon of terras. Hierdoor heb je ook geen last van een onaangename rookgeur in je kleding of irriterende ogen. 

Een elektrische BBQ heb je in verschillende vormen en maten. Zo heb je barbecues van het merk Weber, maar ook NapoleonThe Big Green EggBorettiCadacKamado Joe en Grill Guru bieden verschillende elektrische BBQ’s. 

Is een elektrische BBQ wel een echte BBQ?

Wie denkt dat je met een elektrische barbecue nooit de échte smaak van barbecue krijgt, heeft het mis. Er zijn genoeg modellen die heet genoeg worden om heerlijk te kunnen barbecueën. Houd wel goed in je achterhoofd dat vlees of groenten die je op een elektrische barbecue klaarmaakt nooit hetzelfde zullen smaken als van een houtskoolbarbecue. We raden je daarom aan om altijd goed onderzoek te doen naar de beste BBQ die past bij jouw wensen.