Kamado BBQ kopen

Top 5 beste Kamado barbecues

De Kamado BBQ is een échte blikvanger. Een Kamado BBQ is een speciale houtskoolbarbecue, gemaakt van keramisch materiaal. Daarom wordt een Kamado ook wel een keramische BBQ genoemd. Een van de bekendste keramische BBQ’s is The Big Green Egg. Wil je een Kamado BBQ kopen, maar weet je niet waar je moet beginnen? We hebben de 5 beste barbecues voor je op een rijtje gezet.  

 

1. The Bastard Urban 2020

BBQ-aanbieders | Beste BBQ Kopen

2. Arpe Kamado 21''

BBQ-aanbieders | Beste BBQ Kopen

3. Big Green Egg Mini

BBQ-aanbieders | Beste BBQ Kopen

4. The Bastard Compact Urban 2021

BBQ-aanbieders | Beste BBQ Kopen

5. Grill Guru Original Compact

BBQ-aanbieders | Beste BBQ Kopen

Waar komt de Kamado BBQ vandaan?

De meeste Europeanen hebben rond de 21e eeuw kennisgemaakt de Kamado. Maar de geschiedenis van de keramische barbecue begint zo’n 5.000 jaar geleden met de tandoor. Dit is een keramische kleipot uit Azië. Wel eentje zonder deksel. Deze pot werd gebruikt als oven om brood in te bakken en vlees in te garen. In 1974 maakte de Amerikanen voor het eerst kennis met deze ‘Aziatische Kamado’. De trend is dus, zoals veel andere trends, over komen waaien vanuit Amerika. Tegenwoordig zie je deze keramische BBQ in de tuinen van de Nederlandse BBQ-fans.  

Waarom moet je een Kamado BBQ kopen?

Als je weet wat je moet doen, dan is barbecueën met een Kamado veelzijdiger dan met een gewone houtskoolbarbecue, gasbarbecue of elektrische barbecue. Wil je bijvoorbeeld barbecueën in de winter of tijdens een zomerse bui? Dat kan gewoon! Deze weersomstandigheden hebben geen invloed op de temperatuur van een Kamado BBQ. Daarnaast geeft keramiek, in tegenstelling tot een metalen variant, geen hinderlijke smaak af aan je vlees, vis of groenten. En dat zijn natuurlijk extra pluspunten.  

 

Niet geheel onbelangrijk: de keramische barbecue is extreem duurzaam. Dit geldt voor zowel het materiaal van de BBQ zelf als voor het verbruik van brandstof. Doordat de barbecue eivormig is, kan hij de hitte goed vasthouden en heeft hij weinig houtskool nodig. En is een Kamado eenmaal op de gewenste temperatuur, dan kan het eigenlijk niet meer fout gaan. Nóg een voordeel is dat de Kamado weinig zuurstof nodig heeft. Wat dat ermee te maken heeft? Door in- en uitstroom van lucht droogt vlees snel uit. En dat is natuurlijk echt een ‘no-go’. Ben je nieuwsgierig geworden en wil je een Kamado BBQ kopen? Neem dan alle BBQ’s eens goed onder de loep, om te kijken welke barbecue het beste bij jou past.