Skottelbraai kopen

Top 4 skottelbraai BBQ’s

Wie weleens heeft gekampeerd, weet hoe handig een echte skottelbraai is. Maar wist je dat een skottelbraai oorspronkelijk uit Zuid-Afrika komt? Hier is ‘braaien’ echt een ding namelijk. Met braaien bedoelen de Zuid-Afrikanen eigenlijk barbecueën of grillen. Wanneer het braaiseizoen is begonnen komen de Zuid-Afrikanen samen en nemen allemaal iets mee voor op de braai. Braaien is een levensstijl voor de Afrikanen. Je komt gezellig bij elkaar samen, drinkt een koud drankje en eet met z’n alle de meest heerlijke gerechten van de braai. Wil je een skottelbraai kopen, maar weet je niet waar je op moet letten? We geven je een top 5 met skottelbraai BBQ’s. 

1. Cadac Skottelbraai

BBQ-aanbieders | Beste BBQ Kopen

2. Cadac Carri Chef

BBQ-aanbieders | Beste BBQ Kopen

3. Cadac Paella Braai

BBQ-aanbieders | Beste BBQ Kopen

4. Cadac Safari Chef

BBQ-aanbieders | Beste BBQ Kopen

Wat is een skottelbraai eigenlijk?

Een skottelbraai is eigenlijk een hoge diepe skottelpan (dit is een pan speciaal voor op de skottelbraai) op vier poten. Zet er een gasbrander onder en je kunt aan de gang. Zoals we net vertelden heeft de pan een diepe, holle vorm waar je een heerlijk stuk vlees of vis in kunt bakken of waar je groenten of aardappels in roerbakt. Het is dus een goed alternatief voor de barbecue en ideaal voor op de camping. Het bekendste en het beste merk skottelbraai is Cadac. Mocht je twijfelen of je een skottelbraai wil kopen of een andere BBQ? Bekijk dan eens de voordelen van een gasbarbecue, elektrische BBQ of houtskoolbarbecue.

Waarom een skottelbraai kopen?

Het is gewoon zo’n ontzettend makkelijk ding! Vooral wanneer je hem gaat gebruiken op de camping is de skottelbraai ideaal. En weet je wat nu zo makkelijk is? Met een pandrager kun je er ook andere pannen op zetten. Wil je naast de pan ook andere kookoppervlaktes kunnen gebruiken? Ook dat kan! Zet er bijvoorbeeld een paellapan op, pizzasteen of barbecuerooster. Een skottelbraai is dus ook nog eens heel veelzijdig, waardoor je de lekkerste maaltijden kunt maken. Na het gebruik van de skottelbraai zijn de poten van gemakkelijk in te klappen. Zo kun je het eenvoudig inpakken en meenemen. Snap je nu waarom kampeerders er zo dol op zijn?