Vleesthermometer voor de BBQ

Ontdek onze top 10

Wanneer de zomer aanbreekt gaat (bijna) iedere Nederlander naar buiten om de barbecue aan te steken. Heerlijk met de zon op je bol en een biertje in de hand genieten van een goed stuk vlees, mooie vis of knapperige groenten. En bij de meeste BBQ-chefs kan een handige vleesthermometer voor de BBQ  niet ontbreken. Voor het bereiden van bijvoorbeeld een hele kip of een groot stuk rund is het handig om een vleesthermometer BBQ bij de hand te houden. Waarom? Je hoeft nooit meer te twijfelen aan de gaarheid van je vlees. Met een thermometer BBQ kun je precies meten of je producten van de BBQ op de juiste temperatuur zijn. Zo krijg jij je vlees sappig, smaakvol en gaar. Altijd. En dan maakt het niet uit of je je gerecht bereidt op een gasbarbecue, houtskoolbarbecue, buitenkeuken of elektrische barbecue

1. GEFU Digitale Braadthermometer

BBQ-aanbieders | Beste BBQ Kopen

2. Weber iGrill Mini Vleesthermometer

BBQ-aanbieders | Beste BBQ Kopen

3. Weber iGrill 2

BBQ-aanbieders | Beste BBQ Kopen

4. Barbecook Thermometer

BBQ-aanbieders | Beste BBQ Kopen

5. GEFU Digitale Thermometer Scala

BBQ-aanbieders | Beste BBQ Kopen

6. Weber iGrill Pro

BBQ-aanbieders | Beste BBQ Kopen

7. Big Green Egg Quick Read Thermometer

BBQ-aanbieders | Beste BBQ Kopen

8. Napoleon Grills Digitale thermometer

BBQ-aanbieders | Beste BBQ Kopen

9. Grilleye Max

BBQ-aanbieders | Beste BBQ Kopen

10. Weber iGrill 3

BBQ-aanbieders | Beste BBQ Kopen

Welke BBQ vleesthermometer past het best bij jou?

Je hebt bijvoorbeeld draadloze thermometers of thermometers mét draad. Een draadloze vleesthermometer ziet er heel modern uit. Maar dat is natuurlijk niet alles. Het is natuurlijk ook handig als je de temperatuur kunt aflezen zonder de deksel van de BBQ open te doen. Tegenwoordig heb je zelfs vleesthermometers voor op de BBQ die je met een app kunt aflezen. Meestal werkt dit op bluetooth. Wel is zo’n thermometer vaak een stuk duurder dan een temperatuurmeter zonder bluetooth. Die keus laten we aan jou.

Een vleesthermometer is voor ieder merk geschikt, zoals Weber, NapoleonThe Big Green EggBorettiCadacKamado Joe of Grill Guru. 

Ook kun je rekening houden met de snelheid waarmee de temperatuurmeter de temperatuur meet. Wanneer je de stiftsonde in het vlees duwt, wil je zo snel mogelijk een temperatuur kunnen aflezen. De regel is dat je binnen 8 seconden de exacte temperatuur moet kunnen meten. Dan heb je een kwalitatief goede meter.

 

 

Waarom een vleesthermometer bij je BBQ?

Een belangrijke reden is voor het gebruiken van een vleesthermometer is het feit dat je goed ziek kan worden, wanneer producten niet goed gaar zijn. Naast het risico dat het gevaarlijk is om hierop te gokken, is het ook nog eens niet lekker. Door de juiste kerntemperatuur zorg je ervoor dat mogelijk bacteriën geen kans krijgen om zich te ontwikkelen.

‘Bak het vlees 5 minuten aan beide kanten’. Oke! Dat moet lukken, denk je. Maar op welke temperatuur moet dat dan gebeuren? Een belangrijke stap die veel schrijvers van recepten overslaan. Want die kerntemperatuur; dat is het belangrijkste. Na die ‘5 minuten per kant’ heb je namelijk nog steeds de kans dat je stuk vlees niet gaar is of juiste te gaar.