Beste BBQ 2022

Onze top 10 BBQ's

De vogels die fluiten, mensen die vrolijk over straat wandelen en overal de heerlijke geur van barbecue. Je komt thuis, steekt de barbecue aan, trekt een koud biertje open of ontkurkt een koude fles wijn. Snel neem je je eerste slok en je weet: het is weer zomer. Je checkt of de barbecue al warm is, want dat mooie stuk vlees ligt klaar om gegrild te worden. Je doet de deksel open en komt tot de conclusie dat je oude vriend niet meer is wat het geweest is. Hij wordt niet goed warm, ziet zwart van de houtskool en je vraagt je af of er wel genoeg plek is als de buren ook komen eten. Tijd voor een nieuwe. Maar waar moet je beginnen? En wat is de beste BBQ van 2022? Bekijk onze top 10 BBQ’s.

Wat is de beste BBQ voor jou?

Een Weber, Big Green Egg, Kamado Joe of toch een Italiaanse Boretti? Kies je voor een gasbarbecue, elektrische barbecue, authentieke houtskool BBQ of een luxe buitenkeuken? En ga je voor een groot exemplaar of is een tafelmodelletje toch niet handiger? We begrijpen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Met onze top 10 beste BBQ’s van 2022

1. Weber Original Kettle 47 cm

BBQ-aanbieders | Beste BBQ Kopen

2. Boretti Terzo

BBQ-aanbieders | Beste BBQ Kopen

3. Weber Q1400 Antraciet

BBQ-aanbieders | Beste BBQ Kopen

4. Big Green Egg Large

BBQ-aanbieders | Beste BBQ Kopen

5. Kamado Joe Junior

BBQ-aanbieders | Beste BBQ Kopen

6. Napoleon Grills Pro Charcoal Leg

BBQ-aanbieders | Beste BBQ Kopen

7. Napoleon Grills Phantom Rogue

BBQ-aanbieders | Beste BBQ Kopen

8. Grill Guru Original Large

BBQ-aanbieders | Beste BBQ Kopen

9. Boretti Da Vinci Nero

BBQ-aanbieders | Beste BBQ Kopen

10. The Bastard Large

BBQ-aanbieders | Beste BBQ Kopen

Ga je voor de beste houtskool, gas of elektrische BBQ?

Wanneer je de beste BBQ van 2022 voor jou gaat aanschaffen, is het handig om te kijken welke barbecue het beste bij je past. We leggen je kort de voor- en nadelen van bovenstaande barbecues uit.

Beste BBQ 2022 | Beste BBQ kopen

Waarom een houtskoolbarbecue?

Eerlijk is eerlijk: een houtskoolbarbecue geeft dé ultieme BBQ-beleving: vlees, vuur, houtskool en rook, heerlijk authentiek barbecueën. Je steekt je barbecue aan en na een tijdje kun je genieten van een overheerlijk gegrild stuk vlees, mooi stuk vis en knapperige groenten. Je moet alleen wel even wachten totdat je aan tafel kunt schuiven, want het duurt even voordat de BBQ op temperatuur is. Of dat een nadeel is? Dat laten we aan jou. Ook kan het voorkomen dat je buren in de rook komen te zitten. En je wil natuurlijk voorkomen dat ze Mr. Frank Vissers bellen. Daarnaast geeft een houtskoolbarbecue af, dus het kan voorkomen dat je zwart ziet van de kool. 

Waarom een gasbarbecue?

Kom je laat uit werk? Wil je ‘nog even snel de barbecue aansteken’ of ga je voor gemak en eenvoud? Dan is een gasbarbecue ideaal. Je steekt hem aan en kunt direct dat stuk vlees, vis of die mooie groenten erop leggen. Ook rookt de gasbarbecue minder, dus heb je geen last van klagende buren. De temperatuur is trouwens gemakkelijk te regelen en in de meeste gasbarbecues zit een ingebouwde temperatuurmeter. Er is alleen één grote maar… Die authentieke rooksmaak zul je minder in je gerechten krijgen. Het is maar net wat je wilt. Ook de meeste buitenkeukens werken overigens op gas! Wil je graag op de boot, in het park of op het strand barbecuën? Dat biedt een tafelbarbecue uitkomst.

Waarom een elektrische barbecue?

Een groot voordeel van een elektrische BBQ is dat je veel minder tijd kwijt bent aan het aanmaken van de barbecue. Je hoeft alleen maar de stekker in het stopcontact te steken en je kunt gaan bakken en braden. Er is ook veel minder brandgevaar, omdat je niet met houtskool of gas werkt. En weet je wat zo fijn is aan een elektrische barbecue? Geen zwart houtskool aan je handen! Daarnaast is het onderhoud van een elektrische barbecue veel minder. Het wordt namelijk niet zo vies als een houtskoolbarbecue. Heb je een balkon? Dan is de elektrische (tafel)barbecue echt iets voor jou. Maar of het écht barbecueën is. Tja, dat laten we aan jou.