De 5 beste kogel bbq's [2024]

Met een kogelbarbecue haal je een betaalbare én kwalitatief goede barbecue in huis. Dankzij het kogelvormige deksel kan de warmte niet ontsnappen en wordt de hete lucht perfect gecirculeerd. Het resultaat? Perfect bereid barbecuevlees, vis of groenten. Op deze pagina hebben we de 5 beste kogelbarbecues van 2024 voor je verzameld! 

Waarom zijn deze BBQ's de beste koop?

1. Weber Original Kettle Kogel bbq

Ben je op zoek naar een compacte kogelbarbecue op houtskool die je makkelijk kan verplaatsen én groot genoeg is voor grote gezinnen en vriendengroepen? Dan is de Weber Original Kettle BBQ dé kogelbarbecue voor jou.

Deze Original Kettle van Weber heeft een grillrooster met een doorsnede van 47 cm en biedt genoeg ruimte voor maximaal 8 personen. Uniek aan deze houtskoolbarbecue is het One Touch systeem. De asresten worden vanzelf in de asopvangbak opgevangen. Daardoor is het supermakkelijk om deze barbecue na een gezellig avondje grillen schoon te maken. En dat vinden we natuurlijk niet vervelend!

Het deksel heeft een ingebouwde thermometer en ventilatieroosters, waarmee de luchttoevoer optimaal geregeld kan worden. Het resultaat is een perfect stukje barbecuevlees én andere heerlijke gerechten, natuurlijk. Na afloop en in de koudere maanden, kun je deze barbecue eenvoudig naar je schuur verplaatsen dankzij de handvatten en wieltjes.

Kortom: een complete, kwalitatief goede kogelbarbecue voor een heel fijne prijs.

Weber Original Kettle 47 cm Zwart

2. Weber Master Touch GBS E-5750 Kogel BBQ

Op nummer 2 staat nóg een kogelbarbecue van Weber: de Master Touch GBS E-5750. Weber is nu eenmaal hét merk dat bekend staat om haar betaalbare kogelbarbecues, dus niet gek dat er nog een paar opduiken in deze top 5. 

Qua specificaties lijkt de Master Touch op de Original Kettle die op #1 staat, maar is deze kogelbarbecue groter. Op het grillrooster van 57 cm kun je namelijk barbecuegerechten voor 12 personen tegelijk bereiden. Wat ons betreft is dit dus de beste kogelbarbecue voor grote groepen. Ook deze barbecue beschikt over een One Touch systeem om het as gemakkelijk op te vangen. Bovendien kun je deze barbecue uitbreiden met allerlei leuke extra’s zoals een pizzasteen en wokpan. 

Weber Master Touch Premium SE E-5775

3. Kamado Joe Kettle Joe

Ook het bekende barbecuemerk Kamado Joe heeft een kogelbarbecue in haar assortiment: de Kamado Joe Kettle Joe. Deze luxe, stoere rode kogelbarbecue is echt een eyecatcher in je tuin.

Dit is een kamado barbecue waarin de rook en hitte door de zogenaamde ‘Sloroller’ verspreid worden. Daardoor krijg je barbecuevlees precies de goede textuur en smaak bij lang grillen op lage temperaturen tot maximaal 260 graden. Deze kogelbarbecue weegt 48 kilo. Daarmee is ‘ie wat zwaarder dan de meeste andere kogelbarbecues in deze top 5, maar weer een stuk lichter dan de doorsnee kamadobarbecue. Dankzij het onderstel met wieltjes verplaats je deze barbecue eenvoudig naar elke gewenste plek.

De keramische vuurbak is een groot pluspunt. Hierdoor verbruik je namelijk minder kolen en kun je op 2 verschillende hoogtes grillen. 

Kortom: een kogelbarbecue met alle functionaliteiten van een kamadobarbecue, maar dan een stuk lichter.

Kamado Joe Kettle Joe

Koop nu bij:

fonteyn.nl (€649,00)
praxis.nl (€655,99)
Prijzen geüpdatet op: 13 april 2024 - 18:17
Kamado Joe barbecue

4. Weber Smokey Joe Kogel bbq

Op nummer 4 staat deze houtskool tafelbarbecue van Weber: de Weber Smokey Joe. Deze compacte kogelbarbecue is dankzij het lichte formaat én onderstel ook geschikt om te gebruiken als tafelbarbecue. Ideaal voor kleine tuinen, dakterrassen en balkons, dus. Bovendien is dit ook nog eens een heel betaalbare kogelbarbecue en een geliefd model voor op de camping én onder studenten. 

Een fijn pluspunt is de dekselhouder. Hier hang je de deksel gemakkelijk aan op. Het is wel een redelijk compacte barbecue, deze kogelbarbecue biedt ruimte voor maximaal 4 personen tegelijk. Voor grotere groepen kun je dus beter voor een andere barbecue uit deze top 5 kiezen. 

Helaas beschikt deze kogelbarbecue niet over een ingebouwde dekselthermometer. Daardoor is het lastiger om de temperatuur van je barbecuevlees in de gaten te houden.

Weber Kogel barbecue

5. Napoleon Grills Pro Charcoal Leg bbq

We sluiten deze top 5 af met een grote kogelbarbecue op houtskool die kwalitatief goed is én betaalbaar is: de Pro Charcoal kogelbarbecue van het merk Napoleon. Met een diameter van 57 centimeter, kun je op het grillrooster barbecueën met 12 personen tegelijk. Ook fijn: het rooster is verstelbaar in 3 verschillende standen, waardoor deze barbecue geschikt is voor allerlei bereidingsmogelijkheden. Van grillen tot slowcooken en stomen.

De asopvangbak die onder de kogel hangt, is gesloten. Daardoor heb je geen last van opvliegend as en gooi je het as na afloop eenvoudig weg.

Napoleon Grills Pro Charcoal Leg Metallic

Een Kogel BBQ kopen: 6 voordelen

Of de kogel bbq nu de beste barbecue voor jou is óf je beter voor een andere kan kiezen, dat is geheel afhankelijk van je barbecuewensen en de plek waar je je nieuwe barbecue straks wil gaan neerzetten. Ben je benieuwd of een kogelbarbecue de juiste keuze is voor jou? Dit zijn de voordelen van een kogel BBQ: 

  1. Niet te veel poespas, maar ‘gewoon goed’ een stuk vlees op je bord. 
  2. Je kunt zowel direct als indirect barbecueën. 
  3. Het geeft die heerlijke, authentieke houtskoolsmaak aan je maaltijden.  
  4. Door de koepelvormige deksel circuleert de warme lucht door heel de BBQ.  
  5. Je kunt de barbecue met een deksel afsluiten. 
  6. Je kunt gemakkelijk de zuurstof regelen met de ventilatiegaten in de deksel én onder de barbecue. Ook dit geeft die éxtra houtsmaak aan je vlees.  

Ben je op zoek naar een kleine kogelbarbecue? Kies dan voor een tafelbarbecue! Ga voor een elektrische tafelbarbecue of een houtskool tafelbarbecue: net wat jij fijn vindt.

Welk formaat kogel BBQ kun je het beste kopen?

Dat hangt ervan af wat jij voor ogen hebt. Wil jij alle zomerse avonden achter de barbecue staan en braaien voor vrienden, familie, buren en andere mensen die spontaan binnen komen lopen? Dan heb je zeker een kogel BBQ nodig met een diameter van 57 cm. Hou je het liever wat kleiner of wil je gezellig samen met je partner barbecueën, dan volstaat een kogelbarbecue met een diameter van zo’n 30 cm vaak al.