De 5 beste Skottelbraais [2024]

Op zoek naar een multifunctionele barbecue? Dan is de skottelbraai wat voor jou! Op een skottelbraai kun je barbecueën, maar ook roerbakken en zelfs pannenkoeken maken. Sluit de gasfles aan en binnen no time zet je de heerlijkste gerechten op tafel. Ontdek hier de 5 beste skottelbraais van 2024 en scoor jouw favoriet!

Waarom zijn dit de beste skottelbraais?

1. Cadac Skottelbraai

Wil je eerst eens proberen of een skottelbraai überhaupt wat voor je is en kijk je later wel of je ‘m wil uitbreiden met extra kookoppervlakken? Ga dan voor dit instapmodel skottelbraai van Cadac met 1 gasbrander en een vermogen van 3 kilowatt. Deze skottelbraai heeft een platte, stalen pan als top. Hierop bereid je lekker snel simpele eenpansgerechten, vlees en meer. 

Met een kookoppervlak van 48,6 centimeter is deze skottelbraai geschikt voor maximaal 9 personen tegelijk. Ideaal voor op de camping als je met een grote groep op vakantie bent of gezellig met al je campingburen wil barbecueën!

Skottelbraai gasbarbecue

2. Cadac Carri Chef 50 Skottelbraai

Op nummer 2 staat de Carri Chef 50 Skottelbraai van Cadac. Deze skottelbraai heeft 1 gasbrander met een vermogen van 3,7 kilowatt en beschikt over allerlei verschillende kookoppervlakken: van een grill tot een drager voor een (wok)pan. Optioneel kan je deze skottelbraai zelfs uitbreiden met een paella pan of pizzasteen.

Een fijne extra: deze skottelbraai wordt geleverd met anti-aanbakfolie. Daarom heb je geen olie of bakboter nodig om gerechten te bereiden op deze skottelbraai. Na gebruik was je het folie eenvoudig af en kun je ‘m de volgende keer zo weer gebruiken.

Deze skottelbraai steek je aan met de piëzo-ontsteking. Er komt een klein, elektrisch vonkje vrij dat de brander van de skottelbraai ontvlamt. Binnen een paar minuten kun je al aan de slag met je skottelbraai!

Cadac Skottelbraai

3. Cadac Safari Chef 30 Skottelbraai

Ben je op zoek naar een kleine skottelbraai die ook nog eens een fijn prijskaartje heeft? Dan is deze compacte skottelbraai van Cadac misschien wel iets voor jou. Deze Safari Chef 30 Skottelbraai heeft 1 gasbrander en 1,8 kilowatt vermogen. Het rooster biedt ruimte om gerechten voor maximaal 4 personen tegelijk te bereiden. 

Deze kleine skottelbraai is vooral een goede tip als je op zoek bent naar een camping barbecue. Sterker nog: volgens Coolblue is dit het beste instapmodel skottelbraai / gas barbecue.

Cadac Safari Chef 30 HP Lite BBQ
Beste instapmodel skottelbraai
Camping gas barbecue Cadac

4. Cadac Grillo Chef 40 BBQ Dome Skottelbraai

De Cadac Grillo Chef 40 BBQ Dome is meer dan een skottelbraai alleen. Hij fungeert namelijk als compleet kooktoestel! Standaard krijg je bij deze skottelbraai een grillrooster en deksel meegeleverd. Het rooster heeft een doorsnede van 38 mm en beschikt over een zogenaamde GreenGrill coating. Dit is een keramische laag die ervoor zorgt dat het rooster na gebruik makkelijk is schoon te maken. En dat is wel zo fijn, natuurlijk!

Deze skottelbraai heeft 1 gasbrander en een vermogen van 3 kilowatt. Binnen een paar minuten is de skottelbraai al opgewarmd en klaar voor gebruik. 

Een fijne extra: het onderstel van deze skottelbraai is eenvoudig los te schroeven. Daardoor kun je ‘m ook makkelijk vervoeren, bijvoorbeeld naar de camping!

Tip: breid deze skottelbraai uit met allerlei leuke extra’s zoals een pizzasteen, plancha of paellapan.

Cadac Grillo Chef 40 BBQ Dome

Koop nu bij:

bol.com
Prijzen geüpdatet op: 18 mei 2024 - 06:40
Skottelbraai Cadac BBQ

5. Campingaz Party Grill 600 Skottelbraai

We sluiten deze top 5 skottelbraais af met de super betaalbare Party Grill 600 van Campingaz. De compacte versie van +/- €100,- is geschikt voor maximaal 5 personen maar de iets duurdere variant van +/- €175,- is geschikt voor maar liefst 12 personen

Daarmee is dit de grootste skottelbraai uit deze top 5 en in het bijzonder geschikt voor het bereiden van gerechten voor grote groepen. De hoofdbranders hebben een gezamenlijk vermogen van 4 kilowatt: een krachtige skottelbraai, dus!

Wil je deze skottelbraai opbergen of vervoeren? De poten schroef je eenvoudig los en het deksel klik je vast. Een prima skottelbraai met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding!

 

Campingaz Skottelbraai

Wat is een skottelbraai?

Een skottelbraai is eigenlijk een hoge diepe skottelpan (dit is een pan speciaal voor op de skottelbraai) op vier poten. Zet er een gasbrander onder en je kunt aan de gang. Zoals we net vertelden heeft de pan een diepe, holle vorm waar je een heerlijk stuk vlees of vis in kunt bakken of waar je groenten of aardappels in roerbakt. Het is dus een goed alternatief voor de barbecue en ideaal voor op de camping. Het bekendste en het beste merk skottelbraai is Cadac. Mocht je twijfelen of je een skottelbraai wil kopen of ben je benieuwd wat een andere, beste BBQ is voor jou? Bekijk dan eens de voordelen van een gasbarbecue, elektrische BBQ of houtskoolbarbecue.

Waarom een skottelbraai kopen?

Het is gewoon zo’n ontzettend makkelijk ding! Vooral wanneer je hem gaat gebruiken op de camping is de skottelbraai ideaal. En weet je wat nu zo makkelijk is? Met een pandrager kun je er ook andere pannen op zetten. Wil je naast de pan ook andere kookoppervlaktes kunnen gebruiken? Ook dat kan! Zet er bijvoorbeeld een paellapan op, pizzasteen of barbecuerooster. Een skottelbraai is dus ook nog eens heel veelzijdig, waardoor je de lekkerste maaltijden kunt maken. Na het gebruik van de skottelbraai zijn de poten van gemakkelijk in te klappen. Zo kun je het eenvoudig inpakken en meenemen. Snap je nu waarom kampeerders er zo dol op zijn?

Beste instapmodel skottelbraai