top 5 beste Big Green Egg bbq's [2024]

Wie kent hem niet: de meest bekende Kamado BBQ. Hét origineel sinds 1974. Houden jullie van het buitenleven, gezellig samen barbecueën met vrienden en familie, uren kletsen met een goed glas wijn en overheerlijk eten van de grill? Dan is de Big Green Egg BBQ écht iets voor jou. Deze eivormige barbecue is en een lust voor het oog en een écht beleving om op te grillen. Je kunt er de meest fantastische gerechten op grillen, roken, roosteren, bakken of stomen. De ideale barbecue voor de enthousiaste buitenkok

Wil je een Big Green Egg BBQ kopen? Bekijk onze top 5! 

1. Big Green Egg Medium

De Big Green Egg medium is de perfecte balans tussen formaat en veelzijdigheid voor een kamado van Big Green Egg. Hij biedt voldoende grill ruimte voor verschillende soorten bereidingen, terwijl hij toch compact genoeg is om in de meeste buitenruimtes te passen. Met zijn uitstekende warmtebehoud en precieze temperatuurregeling maakt hij een breed scala aan kooktechnieken mogelijk, waardoor hij de ultieme allround keuze is voor elke liefhebber van grillen of roken.

2. Big Green Egg Mini

3.Big Green Egg XLarge

4. Big Green Egg Large

5. Big Green Egg MiniMax

Waarom een Big Green Egg BBQ kopen?

Geef toe, het is een prachtige BBQ om te zien. En dat is niet geheel onbelangrijk. De Big Green Egg is een échte eyecatcher voor in de tuin. Een jaloersmakende mooie BBQ. Maar dat is nog niet alles! De Big Green Egg is gemaakt van keramiek. Dit zorgt voor een isolerende en weerkaatsende werking, waardoor binnen het groene ei een luchtverplaatsing plaatsvindt die zorgt voor een gelijkmatige en smaakvolle bereiding. 

Door de keramische basis: 

 • houdt de Big Green Egg het vocht in het voedsel vast;  
 • verbruikt de Big Green Egg veel minder houtskool;  
 • gaart de Bigg Green Egg de gerechten veel sneller; 
 • én roest de Big Green Egg niet. 

Wanneer je kwalitatief goede houtskool hebt, kun je een Big Green Egg met gemak acht uur lang op 110°C laten branden. Ideaal voor slowcooking, zoals pulled pork of een stuk buikspek. 

De keramische BBQ kan een temperatuur bereiken van wel 300°C. Dus wanneer je bijvoorbeeld pizza wil bakken, een mooi stuk vlees wil bereiden of groenten wil grillen hoef je alleen de toevoer van zuurstof te vergroten. Je kunt de Big Green Egg BBQ ook in ieder seizoen, ongeacht de weersomstandigheden gebruiken. Al overtuigd om een Big Green Egg te kopen? 

8 voordelen van een Big Green Egg

 1. De gerechten zijn áltijd mals en sappig. 
 2. Voor het aansteken is geen vloeibare brandstof nodig. Wel zo veilig. 
 3. Binnen 20 minuten is jouw Big Green Egg klaar voor gebruik. 
 4. De hitte van de houtskool wordt gelijkmatig verdeeld. 
 5. Door de keramische wanden kun je gemakkelijk de temperatuur regelen.  
 6. De Big Green Egg verbruikt weinig houtskool. Je hoeft dus niet steeds opnieuw houtskool bij te vullen. 
 7. Een Big Green Egg staat gaaf in jouw tuin. 
 8. De BBQ roest niet en slijt nauwelijks. 

KokenKoken