Beste houtskool BBQ

Top 5 houtskoolbarbecues

Barbecueën op een houtskool BBQ is de authentiekste vorm van barbecueën en nog steeds ontzettend populair. Vanwege de rokerige smaak die de houtskoolbarbecue aan het vlees geeft en de rokerige houtskoolgeur die ontstaat, is deze barbecue nog steeds erg geliefd. Ben je op zoek naar de beste houtskool BBQ? Een die bij je past? Bekijk eens de top 5 beste houtskool BBQ’s. 

1. Kamado Joe Junior

Op een verdiende eerste plaats staat de Kamado Joe Junior. Deze beste houtskool BBQ mag dan wel ‘junior’ heten, maar hij heeft ruimte om te grillen voor maar liefst 5 personen tegelijkertijd! Geniet dus met heel je gezin, je groep vrienden of samen met de buren van gegrilde groeten, perfect gebakken vlees of een geroosterde vis. Omdat de kamado gemaakt is van keramische materiaal, houdt hij vocht en warmte vast. En weet je wat dat betekent? Dat je vlees lekker sappig  en heerlijk en mals blijft. Ook blijft de Kamado Joe Junio altijd op een constante temperatuur en daardoor kun je  grillen (zowel indirect als direct),  koken, roken, bakken, stomen en  je vlees langzaam garen met slowcooking. Doordat de BBQ compact is, verplaats je hem gemakkelijk van de een naar de andere kant van je tuin. Een superfijne houtskool BBQ voor iedere barbecue-fan, ook voor in de koude wintermaanden.

BBQ-aanbieders | Beste BBQ Kopen

2. The Bastard Compact Urban

Met The Bastard Compact Urban haal je een echte topper in huis. Doordat deze houtskool BBQ compact is, neemt hij maar weinig ruimte in, in je tuin. Tóch doet dit niet af aan álle voordelen die een kamado biedt. Op deze barbecue gril, bak of stoom je voor ongeveer 4 personen tegelijkertijd. Een eerlijk is eerlijk: voor de meesten is dit meer dan genoeg. De barbecue heeft een extra dik rvs grillrooster. Ook pas je de luchtstroom gemakkelijk aan met de precisie topschijf. Een welverdiende tweede plaats in onze lijst van beste houtskool BBQ’s.

BBQ-aanbieders | Beste BBQ Kopen

3. Big Green Egg Large

Een échte Big Green Egg mag natuurlijk niet ontbreken in het lijstje van beste houtskool BBQ’s.  Want wist je dat het dubbelwandige keramiek bestand is tegen temperaturen tot wel 350 graden! Daarmee kun je zoveel grillen, roken, koken, bakken, stomen en slowcooking als je maar wilt. Dankzij het vorstbestendige materiaal laat je de barbecue zonder problemen het hele jaar door in de tuin staan en kun je ook nog eens een gezellige winterbarbecue organiseren. De Big Green Egg Large heeft een grote oppervlakte, waardoor je voor maar liefst 8 man kan barbecueën. Dus nodig heel je familie, die voetbalvrienden of heel de buurt uit voor een gezellig avondje grillen.

BBQ-aanbieders | Beste BBQ Kopen

4. Weber Master Touch GBS E-5750 57 cm Zwart

Een mooie barbecue voor een leuke prijs. Met de Weber Master Touch GBS E-5750 57 cm Zwart ben je er zeker van dat je avond slaagt. Door de thermometer die in de deksel zit, kun je de temperatuur goed in de gaten houden. Met het ventilatierooster kun je de temperatuur in de barbecue helemaal zelf regelen. Zo zet je altijd de allerlekkerste barbecue-creaties op tafel. En weet je wat nu zo handig is? De barbecue heeft een One Touch systeem waarmee je in één beweging de ventilatieroosters opent en het as laat vallen in de gesloten aspan. Scheelt jou weer een hoop schoonmaakwerk. Ideaal toch?

BBQ-aanbieders | Beste BBQ Kopen

5. Weber Master Touch Premium SE-E-5775

De Weber Master Touch Premium SE E-5775 Zwart is écht allemansvriend. Waarom? Je kunt met deze Weber BBQ gemakkelijk indirect grillen en vlees langzaam braden. Want met de meegeleverde houtskoolring verplaats je eenvoudig de houtskool naar de zijkanten van de kuip. En weet je wat nu zo leuk is aan deze barbecue? Er kun je barbecuemogelijkheden nog verder uitbreiden door alle Weber GBS-accessoires. De Weber Master Touch geeft je vlees, vis of groenten perfecte grillstrepen én zorgt voor die échte rokerige BBQ-smaak. 

BBQ-aanbieders | Beste BBQ Kopen

Een houtskool BBQ blijft populair

Een houtskool BBQ heb je in verschillende vormen en maten. Zo heb je barbecues van het merk Weber, maar ook Napoleon, The Big Green EggBorettiCadacKamado Joe en Grill Guru bieden verschillende houtskoolbarbecues. De houtskoolbarbecue kun je gebruiken voor verschillende gelegenheden. Je hebt de keramische barbecues voor in de tuin, maar ook de tafelmodelletjes voor in het park of op de camping. Ga je een houtskool barbecue kopen? Doen dan eerst onderzoek naar de beste houtskool BBQ voor jou. Zo heb je áltijd een BBQ die bij je past.  

Beste houtskool BBQ kopen; waar moet je op letten?

Je hebt de keus gemaakt om een houtskool BBQ te kopen. Nu stap 2; waar moet je op letten bij het kopen van een houtskoolbarbecue? We geven je wat tips.

1. Let op de grootte van het rooster. Met wie ga je barbecueën? De hele familie? De buren? Of gewoon samen met je partner?

2. Voor welk materiaal ga je? Veel houtskoolbarbecues zijn gemaakt van keramiek. Keramiek is erg geliefd omdat het de hitte goed geleidt. Het nadeel is dat deze BBQ’s vaak duurder zijn.

3. Wil je zowel direct als indirect grillen? Dan moet je bij het kopen van de beste houtskool BBQ voor jou er op letten of dat mogelijk is. Een houtskoolbarbecue met een trechter biedt dan de oplossing.

4. Let op de hoogte van de BBQ. Ga je samen naast je barbecue zitten of sta je heel de avond te grillen voor de buurt of voor vrienden? Handig om te weten, want je wil aan het einde van de avond geen zere rug.

Wat is het beste? Een houtskool- of toch een gasbarbecue?

De keuze tussen een houtskool- of gasbarbecue is natuurlijk heel persoonlijk. De één werkt liever met gas, terwijl de ander het fijner vindt om houtskool te gebruiken. Maar wat zijn dan de voor- en nadelen?  

 Je hebt voor het barbecueën op houtskool of briketten meer ervaring of vaardigheid nodig. Als de houtskool te heet is of niet heet genoeg is, kan het helemaal in de soep lopen. Een barbecue op gas is wat dat betreft wat makkelijker te regelen. Wat de meesten fantastisch vinden aan een houtskoolbarbecue is dat je de houtskoolsmaak in je vlees of groenten krijgt. Ook de lekkere, rokerige geur kan eigenlijk niet ontbreken tijdens een barbecue. En dat krijg je met een gasbarbecue niet voor elkaar. Onderzoek daarom eerst wat de beste BBQ voor jou is.