Buitenkeukens top 5

De top 5 buitengewone buitenkeukens voor in je tuin

Of het nu zomer of winter is: barbecueën is áltijd een goed idee. Zeker wanneer de zomer weer aanbreekt, is het heerlijk om je tijd lekker in de tuin door te brengen. En dan is het natuurlijk heerlijk als je ook buiten kunt koken. Want wie wilt er nu binnen zitten met de mooi weer. Zonde, toch? Een BBQ buitenkeuken is dan dé perfecte oplossing. Om je op weg te helpen, hebben we de beste BBQ buitenkeukens voor je op een rijtje gezet. Want we snappen dat je door de bomen het bos (of je tuin) niet meer kunt zien. 

 

1. Barbecook Spring 2002

BBQ-aanbieders | Beste BBQ Kopen

2. Campingaz 3 series

BBQ-aanbieders | Beste BBQ Kopen

3. Campingaz Xpert

BBQ-aanbieders | Beste BBQ Kopen

4. Weber Spirit

BBQ-aanbieders | Beste BBQ Kopen

5. Boretti Forza

BBQ-aanbieders | Beste BBQ Kopen

Waarom je voor een buitenkeuken met BBQ moet kiezen

Wanneer je van koken, lekker eten en een goed glas wijn houdt, kan een buitenkeuken BBQ niet ontbreken in je tuin. Met een BBQ buitenkeuken kun je in het zonnetje de allerlekkerste gerechten maken, met een glas wijn of flesje bier in de hand. Zo voelt het alsof je in ‘La dolce vita Italia’ bent in plaats van in je eigen achtertuin. Zeker nu de zomers ook in Nederland steeds warmer, droger en lekkerder worden is het heerlijk om urenlang in je achtertuin te genieten van de warme zomeravonden. 

Een buitenkeuken BBQ op gas of op houtskool?

En buitenkeuken BBQ is niet zomaar een barbecue, het is een verlengstuk van je huis en een aanwinst in je tuin. Je kunt ervoor kiezen om een buitenkeuken op gas te nemen, maar je kunt ook een Kamado BBQ, zoals een Big Green EggKamado JoeGrill Guru of Napoleon in je buitenkeuken laten inbouwen, zodat je kunt barbecueën op échte houtskool. Bovendien ziet een keramische barbecue een lust voor het oog en geeft het die authentieke rooksmaak aan al je gerechten. Een gasbarbecue daarentegen is makkelijk is gebruik, heeft een sjiek uiterlijk en de smaak doet écht niet onder aan een houtskoolbarbecue