Pellet BBQ kopen

Top 3 pelletbarbecues

Dus, je bent op zoek naar een pelletbarbecue. Een goede keus! Een pellet BBQ biedt veel verschillende barbecuemogelijkheden. Zo kun je ermee roken, braden, stoven en grillen. Wat een veelzijdig ding! Deze barbecue werkt met houtpellets. Je vult één keer in de zoveel tijd de tank, waarnaar de pellet BBQ automatisch wordt gevoed. Hoe handig is dat? Daardoor behoud je een constante temperatuur in je BBQ en hoef jij niet constant je gerechten in de gaten te houden. Zo kan het eigenlijk niet meer misgaan, toch? 

 

1. Weber Smokefire

BBQ-aanbieders | Beste BBQ Kopen

2. Traeger Ranger

BBQ-aanbieders | Beste BBQ Kopen
€549,00
Coolblue.nl

3. Traeger Pro

BBQ-aanbieders | Beste BBQ Kopen

Waarom moet je een pellet BBQ kopen?

Je raad het al… een pelletbarbecue brandt op houtpellets. Dit zijn geperste korrels hout, waarmee je die écht authentieke barbecuesmaak (en natuurlijk ook zo’n heerlijke rokerige geur) krijgt. Pellet BBQ’s zijn vaak groot van oppervlakte, waardoor je er gemakkelijk hele maaltijden op kunt bereiden. Nodig je vrienden, familie of buren dus maar alvast uit! Daarnaast ziet de barbecue er ook nog eens stoer en robuust uit. Voor ‘echte mannen’ dus. Een ander voordeel dat de pellet BBQ het je heel gemakkelijk maakt. De BBQ berekent zelf hoeveel pellets er nodig zijn om de juiste temperatuur te bereiken. Je stelt de temperatuur digitaal in, en de thermostaat brengt automatisch de temperatuur van de barbecue naar de ingevoerde graden. Slim, toch. Zo kun jij ondertussen gezellig met je vrienden een biertje drinken. Proost! 

 

Eén nadeel: je hebt, net zoals een elektrisch BBQ of een elektrische tafel BBQ, altijd een stopcontact nodig. 

 

Hoe werkt een pellet BBQ?

Een pelletbarbecue is dus gemakkelijk en ‘hufterproof’. Ook jij kunt deze BBQ dus gebruiken! Daarnaast is het ook nog een veilig. Wél is het dus belangrijk om een stopcontact in de buurt te hebben. De elektrische ontstekingsstaaf zorgt ervoor dat een pellet BBQ gaat branden. Deze slimme barbecue zorgt er zélf voor dat dat er genoeg hout de verbrandingskamer inkomen. Door middels van een automatische ventilator komt er voldoende zuurstof om de barbecue te laten branden. Een hitteschild leidt de hitte van de oven naar grill waar het zich gelijkmatig verdeeld. Je vlees, vis en groenten worden zo gelijkmatig gegaard. En wist je dat deze barbecue perfect is voor een winterbarbecue? Kortom, een veelzijdige barbecue!  

 

Dus, wil jij een pellet BBQ kopen? Of ben je er nog niet over uit en zit je te denken aan een houtskoolbarbecuegasbarbecue of elektrische barbecue. Speur gerust eens rond op onze website. We beloven je dat je uiteindelijk een grill vindt die bij je past.