Beste gas BBQ

Top 5 gasbarbecues

Barbecueën op gas heeft zo zijn voordelen. Zo is de temperatuur makkelijk regelbaar, is hij zuiniger in gebruik en gemakkelijk te reinigen. Ideaal, toch? Hierdoor is de gas BBQ de afgelopen jaren ontzettend populair geworden. Nu wil je natuurlijk weten wat de beste gas BBQ is. Hieronder vind je een top 5 gasbarbecues.  

1. Cadac Safari Chef 30

BBQ-aanbieders | Beste BBQ Kopen

2. Campingaz Party Grill 400-600

BBQ-aanbieders | Beste BBQ Kopen

3. Barbecook Spring 2002

BBQ-aanbieders | Beste BBQ Kopen

4. Cadac Paella Braai

BBQ-aanbieders | Beste BBQ Kopen

5. Campingaz Xpert

BBQ-aanbieders | Beste BBQ Kopen

De beste gas BBQ voor enthousiaste BBQ-helden

Een gas BBQ is de laatste tijd enorm gestegen in populariteit. Niet gek, want een gasbarbecue heeft een aantal cruciale voordelen ten opzichte van een houtskoolbarbecue. Een gasbarbecue is verkrijgbaar in veel verschillende vormen, maten en groottes. Je kunt ze dan ook voor verschillende gelegenheden gebruiken. Zo heb je de handige tafelbarbecue, snelle skottelbraai en mooie inbouwbarbecue. Maar vooral de buitenkeukens zijn handig als je houdt van een ruim grilloppervlak en grote werkruimte. Zo vind je altijd de beste gas BBQ voor jou!

Beste gas BBQ kopen; waar moet je op letten?

Yeay! Je hebt besloten om een gasbarbecue te kopen. Maar waar moet je überhaupt op letten bij het kopen van een BBQ? We geven je wat tips.

1. Let op de grootte van het rooster. Stel jezelf de vraag met wie je allemaal gaat barbecueën. De hele vriendengroei? De buren? Of gewoon samen met je vriend of vriendin?

2. Voor welk materiaal ga je? Keramiek is onder BBQ-liefhebbers erg populair. Het geleidt de hitte namelijk supergoed. Het nadeel is dat deze BBQ’s vaak duurder zijn. Wil je een kermatische barbecue? Dan moet je toch echt voor houtskool gaan.

Wil je direct én indirect grillen? Dat is bij een gasbarbecue erg handig! Maar kies dan wel voor een barbecue met meerdere pitten. Simpelweg één van de pitten uitzetten en je kunt direct, indirect grillen ;)!

4. Let op de hoogte van de BBQ. Ga je samen naast je barbecue zitten of sta je heel de avond te grillen voor heel de familie? Handig om te weten, want je wil aan het einde van de dag geen pijn aan je rug.

Kies je voor een houtskool- of toch een gasbarbecue?

De keuze tussen een houtskool– of gasbarbecue is heel persoonlijk. De één werkt liever met gas, terwijl de ander het fijner vindt om houtskool te gebruiken. Maar wat zijn dan de voor- en nadelen?  

Je hebt voor het barbecueën op houtskool simpelweg meer kennis en ervaring nodig. Als de houtskool namelijk te heet wordt of niet heet genoeg is, kan het compleet mislukken. Een gasbarbecue is gewoon wat makkelijker te regelen. Het voordeel van een houtskoolbarbecue is dat je de houtskoolsmaak in je vlees of groenten krijgt. Ook de lekkere, rokerige geur dringt daarbij je neus binnen. Daar moet je van houden. Onderzoek daarom eerst wat de beste BBQ voor jou is.