De 10 beste Vleesthermometers voor de BBQ [2023]
Een handige vleesthermometer voor je BBQ mag deze zomer niet ontbreken. Voor het bereiden van bijvoorbeeld een hele kip of een groot stuk rund is het handig om een vleesthermometer BBQ bij de hand te houden. Zo weet je zeker dat je vlees gaar is! Ontdek hier de top 10 vleesthermometers van 2023.
1. GEFU Digitale Braadthermometer

2. Weber iGrill Mini Vleesthermometer

3. Weber iGrill 2

4. Barbecook Thermometer

5. GEFU Digitale Thermometer Scala

6. Weber iGrill Pro

7. Big Green Egg Quick Read Thermometer

8. Napoleon Grills Digitale thermometer

9. Grilleye Max

10. Weber iGrill 3

Wat is de beste vleesthermometer voor jou?
Je hebt bijvoorbeeld draadloze thermometers of thermometers mét draad. Een draadloze vleesthermometer ziet er heel modern uit. Maar dat is natuurlijk niet alles. Het is natuurlijk ook handig als je de temperatuur kunt aflezen zonder de deksel van de BBQ open te doen. Tegenwoordig heb je zelfs vleesthermometers voor op de BBQ die je met een app kunt aflezen. Meestal werkt dit op bluetooth. Wel is zo’n thermometer vaak een stuk duurder dan een temperatuurmeter zonder bluetooth.
Een vleesthermometer is voor ieder merk en type barbecue geschikt, zoals Weber, Napoleon, The Big Green Egg, Boretti, Cadac, Kamado Joe of Grill Guru.
Ook kun je rekening houden met de snelheid waarmee de temperatuurmeter de temperatuur meet. Wanneer je de stiftsonde in het vlees duwt, wil je zo snel mogelijk een temperatuur kunnen aflezen. De regel is dat je binnen 8 seconden de exacte temperatuur moet kunnen meten. Dan heb je een kwalitatief goede meter.
Waarom een vleesthermometer gebruiken voor je bbq?
Een belangrijke reden is voor het gebruiken van een vleesthermometer is het feit dat je goed ziek kan worden, wanneer producten niet goed gaar zijn. Naast het risico dat het gevaarlijk is om hierop te gokken, is het ook nog eens niet lekker. Door de juiste kerntemperatuur zorg je ervoor dat mogelijk bacteriën geen kans krijgen om zich te ontwikkelen.
‘Bak het vlees 5 minuten aan beide kanten’. Oké! Dat moet lukken, denk je. Maar op welke temperatuur moet dat dan gebeuren? Een belangrijke stap die veel schrijvers van recepten overslaan. Want die kerntemperatuur; dat is het belangrijkste. Na die ‘5 minuten per kant’ heb je namelijk nog steeds de kans dat je stuk vlees niet gaar is of juiste te gaar.